2021 Avrupa Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Hakkında son gelişmeler

2021 Avrupa Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Hakkında son gelişmeler için tıklayınız.

13-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında, İspanya’nın Santa Susanna şehrinde düzenlenecek olan, Avrupa Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasında, Türk Milli Takımının ülkemizi temsil etmesi için, yaklaşık 20 gündür çabalıyoruz.  IFBB yetkilileri nihayet  beklediğimiz izin yazısını 3 Mayıs Pazartesi akşamı gönderdi.

4 Mayıs 2021 Salı günü saat 10.30’da, elimizdeki izin yazısıyla birlikte diğer prosedürleri öğrenmek üzere, Ankara-İspanya Başkonsolosluğu’na ziyarette bulunduk. IFBB tarafından bize gönderilen izin yazısını inceleyen konsolos yetkilileri, bu izin yazısının İspanya Spor Bakanlığı onaylı olmadığını, ilgili Federasyon tarafından (IFBB)  gönderilen basit bir yazı olduğunu, bu yazı ile İspanya’ya girişimizin mümkün olmayacağını belirtti.

Yaşanan bu son gelişmeler neticesinde, Türk Milli Takım kafilesinin İspanya’ya gidemeyeceğini  üzülerek belirtmek isteriz.

Ancak siz değerli sporcularımız, Türkiye Şampiyonası’nda sıkletinizde 1.olarak hak ettiğiniz Milli formayı ve ülkeyi temsil hakkını, gerek antrenmanlarınızdan, gerekse diyetlerinizden ödün vermeyerek korudunuz. Sizlerin, ülkemiz ve bayrağımızı temsil için göstermiş olduğu  azim ve iradeyi yürekten tebrik ve takdir ediyoruz.

Bu nedenle, 13-17 Mayıs 2021 tarihlerinde Avrupa Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda yarışmak üzere, Milli Takıma seçilen sporcularımız mağdur edilmeyecek olup, Milli Takım hakları saklı kalacaktır. Sporcularımızın, Dünya Şampiyonası’na bir ay kala form kontrolleri yapılarak, yeterli olanlar Federasyon imkanıyla (Masterler hariç), Milli Takım kadrosuna dahil edileceklerdir.

Formları yeterli görülen sporcularımızın, Eylül ayında yapılacak olan Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Seçmelerinde dereceye girerek Teknik Kurulca Milli Takıma seçilen sporcularımızla beraber, iki takım halinde Dünya Şampiyonalarına katılımları sağlanacaktır.

*03-07 Kasım 2021 Büyükler (Body Building- Men Classic Body Building) Dünya Şampiyonası

(Yeri belli değil)

( Kontroller, Ekim ayının ilk haftası yapılacaktır. )

 

*26-28 Kasım 2021   Masterler (tüm kategoriler)- Fitness Büyükler (Woman Bikini – Body Fitness-Woman Physic – Wellness – Men Physic – Men Classic Physic –  Muscular Men Physic ve Woman Fitness – Men Fitness kategorileri) Dünya Şampiyonası    FRANSA

( Kontroller, Ekim ayının son haftası yapılacaktır. )

 

*03-05 Aralık 2021   Gençler (tüm kategoriler) Dünya Şampiyonası           (Yeri belli değil)

( Kontroller, Kasım ayının ilk haftası yapılacaktır. )